• Посилання скопійовано

Операції з постачання товарів, що підлягають оподаткуванню за ставкою 0%

Чи застосовується ставка ПДВ 0% до операцій з вивезення товарів за межі митного кордону України залізничних вагонів з метою передачі їх в оренду (лізинг) нерезиденту?

Відповідно до пп. 185.1 ст. 185 р. V ПКУ від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями об’єктом обкладення ПДВ є операції платників податку з постачання товарів та послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ.

Згідно з пп. «ґ» п. 186.3 ст. 186 р. V ПКУ місцем постачання послуг з надання в оренду (лізинг) рухомого майна, крім транспортних засобів та банківських сейфів вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб’єкт господарювання або — у разі відсутності такого місця — місце постійного чи переважного його проживання.

Статтею 1 Закону України від 4 липня 1996 року №273/96-ВР зі змінами та доповненнями передбачено, що залізничний рухомий склад (вагони всіх видів, локомотиви, моторейковий транспорт) і контейнери належать до транспортних засобів.

Не є об’єктом обкладення ПДВ відповідно до пп. 196.1.12 ст. 196 р. V ПКУ операції з вивезення товарів за межі митного кордону України у митному режимі тимчасового вивезення згідно з положеннями гл. 34 Митного кодексу України або у митному режимі переробки згідно з положеннями гл. 39 Митного кодексу України, у т. ч. об’єктів оперативного лізингу або транспортних засобів з метою їх ремонту.

Враховуючи викладене, операція з вивезення товарів за межі митного кордону України залізничних вагонів з метою передачі їх в оренду (лізинг) нерезиденту не є об’єктом обкладення ПДВ, а операція з постачання послуг з оренди залізничних вагонів нерезиденту є об’єктом обкладення ПДВ та підлягає обкладенню ПДВ у загальновстановленому порядку.

«Податковий, банківський, митний КОНСУЛЬТАНТ», №17, 28 квітня 2012 року

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»