• Посилання скопійовано

Держмитслужба: як декларувати окремими партіями товар, що ввозиться за сертифікатом форми СТ-1

Чинним законодавством передбачено подання митним органам оригіналу сертифіката СТ-1 для підтвердження країни походження товару.

Можливостям декларування окремими партіями товару, ввезеного на митну територію України у складі партії товару, зазначеної у сертифікаті про походження товару форми СТ-1, та розміщеного під митним контролем на митних ліцензійних складах, присвячено лист №11.1/2-16.1/5105-ЕП Державної митної служби від 04.05.2012 р.

Чинним законодавством (пунктом 6.1 Правил визначення країни походження товару, затверджених Угодою) передбачено подання митним органам оригіналу сертифіката СТ-1 для підтвердження країни походження товару.

Держмитслужба допускає декларування товарів, розміщених під митним контролем під одним сертифікатом, окремими партіями, з метою митного оформлення на умовах вільної торгівлі.

У таких випадках при декларуванні разом з оригіналом сертифіката слід надати митним органам і його копію, засвідчену «в установленому порядку». Ця копія з відповідними відмітками митного органу зберігається разом із ВМД (вантажною митною декларацією) й іншими документами, що стали підставою оформлення.

На оригіналі сертифіката також проставляються відповідні відмітки про дату митного оформлення, номер ВМД, найменування товару, зазначеного у графі 31 ВМД, його кількість і залишок. Оригінал зберігається в окремій справі суб’єкта ЗЕД у підрозділі митного оформлення товару.

При подальшому оформленні інших партій його подача не потрібна. На оригінал продовжують наноситися дані про оформлені на його підставі товари.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»