• Посилання скопійовано

Декларації відповідності мають бути відповідним чином зареєстровані

Лист ДПСУ від 10.05.2012 р. №11.1/3-16.3/5318-ЕП «Щодо митного оформлення товарів на підставі декларації про відповідність»

ДПС нагадує, що згідно із ст. 32 Закону «Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності» декларації відповідності мають бути відповідним чином зареєстровані центральним органом виконавчої влади у сфері технічного регулювання у строк, який не повинен перевищувати 3 дні.

Для реєстрації декларації про відповідність заявник подає до центрального органу виконавчої влади у сфері технічного регулювання оформлену відповідно до вимог, установлених технічним регламентом, декларацію про відповідність.

При цьому якщо відповідним технічним регламентом визначено, що результатом проведення оцінки відповідності є складання виробником або постачальником декларації про відповідність, у такому технічному регламенті наводиться форма такої декларації.

У формах декларацій про відповідність передбачено проставлення підпису уповноваженої особи, що заявляє про підтвердження відповідності продукції даному технічному регламенту.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»