• Посилання скопійовано

Роз’яснення кодів УКТЗЕД

Роз’ясніть, будь ласка, товарні коди автомобілів за УКТЗЕД, дозволених для пільгового ввезення у разі переселення на ПМП до України:

— легковий автомобіль ? чи можна, які обмеження?

— мікроавтобус, вантажний, пасажирський, вантажно-пасажирський, чи можна, які обмеження?

— причіп, чи можна, які обмеження?

— вантажний автомобіль, чи можна, які обмеження?

Порядок митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів, транспортних засобів (далі — ТЗ) та окремих номерних вузлів до них, що ввозяться громадянами на митну територію України, визначено Законом України від 13.09.2001 р. №2681-ІІІ «Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України» (далі — Закон).

Згідно з положеннями статті 8 Закону дозволяється ввезення у разі переселення на постійне місце проживання на кожного повнолітнього громадянина одного механічного ТЗ за кодами 8701, 8702, 8703, 8704, 8705 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі — УКТЗЕД) за умови, що він є власником такого ТЗ не менше року та за умови перебування такого ТЗ на обліку у країні постійного місця попереднього проживання не менше року.

Зважаючи на норми Закону, ТЗ, що ввозяться громадянами, які переселяються до України для постійного проживання, звільняються від оподаткування за дотримання таких умов:

постійне проживання громадянина на території країни попереднього місця проживання не менше одного року;

володіння ТЗ (на праві власності) не менше одного року;

перебування ТЗ на обліку у країні постійного місця попереднього проживання його власника не менше одного року.

Також повідомляємо, що класифікація товарів з метою митного оформлення здійснюється згідно з вимогами УКТЗЕД, що є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом України від 05.04.2001 р. №2371-ІІІ «Про Митний тариф України», а саме: з урахуванням Основних правил інтерпретації УКТЗЕД, відповідних приміток до розділів та груп, текстового опису товарних позицій на підставі поданих до митного оформлення документів.

Згідно з вимогами УКТЗЕД у товарній позиції 8701 класифікуються трактори (за винятком тракторів товарної позиції 8709), у товарній позиції 8702 класифікуються моторні транспортні засоби, призначені для перевезення 10-ти осіб і більше, включаючи водія, у товарній позиції 8703 класифікуються автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (крім моторних транспортних засобів товарної позиції 8702), включаючи вантажно-пасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі, у товарній позиції 8704 класифікуються моторні транспортні засоби для перевезення вантажів, у товарній позиції 8705 класифікуються моторні транспортні засоби спеціального призначення, крім призначених головним чином для перевезення людей або вантажів (наприклад, автомобілі вантажні для аварійного ремонту, автокрани, автомобілі пожежні, автобетономішалки, автомобілі прибиральні для доріг, автомобілі поливомийні, автомобілі-майстерні, радіологічні автомобілі).

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»