• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив перелік товарів, які не можна поміщати у митний режим відмови на користь держави

Уряд своєю постановою від 21 травня 2012 року №427 затвердив перелік товарів, які не можуть бути поміщені у митний режим відмови на користь держави.

До цього списку потрапили, звичайно ж, товари, заборонені до ввезення, вивезення та транзиту Україною. Не можуть бути поміщені у такий митний режим товари, термін придатності яких закінчився, а також товари, що потребують особливих умов зберігання (у разі коли митний орган не має змоги забезпечити створення таких умов).

До списку занесено товари, витрати на зберігання та реалізацію яких перевищують суму надходжень від їх продажу, а також ядерні матеріали, радіоактивні та небезпечні відходи, особливо небезпечні й отруйні речовини.

Постанова набирає чинності з 1 червня 2012 року.

Нагадаємо, що відповідно до нового Митного кодексу, іноземні товари, поміщені у митний режим відмови на користь держави, звільняються від обкладення митними платежами і до них не застосовуються заходи нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

 

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»