• Посилання скопійовано

Митниця назвала документи, що замінюють попередню МД

При випуску товарів у вільний обіг безпосередньо у пункті пропуску через кордон попередня митна декларація не потрібна і функції попереднього інформування можуть виконувати інші документи.

Державна митна служба листом №11.1/2-12.4/6399-ЕП роз’яснила керівникам митних органів окремі положення нового Митного кодексу.

Так, Держмитслужба зазначила, що при випуску товарів у вільний обіг безпосередньо у пункті пропуску через державний кордон попередня митна декларація не потрібна і функції попереднього інформування виконують інші документи.

Вони перераховані у статті 94 МК: накладна СМГС, накладна ЦІМ (СІМ), накладна ЦІМ/СМГС (CIM/SMGS), книжка МДП (Carnet TIR), авіаційна вантажна накладна Air Waybill, коносамент (Bill of Lading), книжка А.Т.А. або книжка CPD.

Статтею 259 МК передбачено можливість використання замість митної декларації попередньої митної декларації, інших «попередніх» документів, що надаються до ввезення в Україну товарів, транспортних засобів комерційного призначення або після ввезення, якщо вони розміщені на території пропуску через держкордон.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»