• Посилання скопійовано

Коли декларувати валютні цінності за кордоном

Лист ДМСУ від 22.05.2012 р. №18/15-20-3271-ЕП

Нагадаємо, що суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форм власності, щокварталу повинні здійснювати декларування наявності валютних цінностей, які перебувають за межами України.

Відповідно до вимог п. 2 наказу Мінфіну від 25.12.95 р. №207 декларування валютних цінностей, доходів та майна здійснюється суб’єктами підприємницької діяльності за встановленою формою в регіональних відділеннях Нацбанку та в державних податкових інспекціях за місцезнаходженням суб’єктів підприємницької діяльності.

Згідно з абз. 2 п. 5 Порядку подання фінзвітності, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2000 р. №419 (далі — Порядок №419), квартальна або річна фінансова звітність подається підприємствами органу ДПС у строки, передбачені для подання декларації з податку на прибуток підприємств.

Оскільки зміни, внесені до Порядку №419, набирають чинності з 01.01.2012 р., платники податку на прибуток подають органу ДПС у порядку, передбаченому Податковим кодексом України для подання податкової декларації, квартальну фінансову звітність (крім підприємств, що відповідно до Господарського кодексу України визнано малими) та річну фінансову звітність.

Наведену вище позицію висловлено у листі ДПСУ від 12.03.2012 р. №6994/7/22-3317.

Департамент митних інформаційних технологій та статистики ДМСУ звертає увагу на те, що з урахуванням позиції ДПСУ подання декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і перебувають за її межами, з 01.01.2012 р. здійснюється суб’єктами підприємницької діяльності у строки, визначені Податковим кодексом України для декларації з податку на прибуток підприємств.

Тож за потреби до митних органів подається копія довідки про відсутність валютних цінностей за межами України або копія довідки про проведене декларування валютних цінностей за межами України за відповідний період — квартал для СГД та рік для малих підприємств.

 

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»