• Посилання скопійовано

Держмитслужба роз’яснила, які документи підтверджують проходження ветеринарно-санітарного контролю

Нормативні акти КМУ не передбачають видачу Держветслужбою документів, що підтверджують відповідність товарів, що переміщуються через кордон, до встановлених для них обмежень.

Державна митна служба в листі №11.1/2-16.3/6715-ЕП зазначила, які документи можуть бути підтвердженням проходження ветеринарно-санітарного контролю товарів, щодо яких встановлено обмеження при їх переміщенні через митний кордон.

Митний кодекс передбачає, що оформлення таких товарів здійснюється на підставі документів, які підтверджують, що обмеження дотримуються, якщо видачу таких документів передбачено законом. Подібні документи видаються уповноваженими державними органами або уповноваженими юридичними особами.

Що ж до ветеринарно-санітарного контролю, то видача таких документів, що підтверджують дотримання обмежень, Державною ветеринарною і фітосанітарною службою, згідно з Постановою КМУ «Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України», не передбачена.

Проте згідно зі ст. 319 МК товари можуть підлягати ветеринарно-санітарному контролю (крім митного), а митне оформлення товарів завершується тільки після проведення всіх видів контролю, встановлених законами для цих товарів.

Тож до приведення всіх підзаконних актів у відповідність до ПК Держмитслужба листом наказала митницям як документи, що підтверджують проходження ветеринарно-санітарного контролю, приймати: ветеринарне свідоцтво за ф. №Ф-1, №Ф-2, що видається Держветфітослужбою при ввезенні товарів (крім транзиту) на територію України; ветеринарне свідоцтво для країн СНД (ф. №Ф-1, №Ф-2, №Ф-3) або міжнародний ветеринарний сертифікат, що видаються Держветфітослужбою при вивезенні товарів.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»