• Посилання скопійовано

ДМСУ роз’яснила застосування окремих норм Митного кодексу

Лист ДМСУ від 15.06.2012 р. №11.1/2-15/6781-ЕП «Щодо застосування окремих норм Митного кодексу України»

ДМСУ зазначає, що для забезпечення виконання норм Митного кодексу слід врахувати:

— у разі розміщення товарів у митний режим переробки за межами Україні незалежно від того, сплачуються митні платежі чи ні, у будь-якому разі у гр. 45 митної декларації відображать митну вартість товарів (продуктів переробки), визначену відповідно до р. III Митного кодексу.

— Наказом ДМСУ «Про внесення змін до деяких класифікаторів з питань митної статистики, які використовуються в процесі оформлення митних декларацій» від 31.05.2012 р. №301 запроваджено код тарифної пільги (тарифної преференції) по миту «403» на Угоду про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ від 24.06.2010, Угоду про сільське господарство між Україною та Королівством Норвегія від 24.06.2010, Угоду про сільське господарство між Україною та Ісландією від 24.06.2010, Угоду про сільське господарство між Україною та Швейцарською Конфедерацією від 24.06.2010. При цьому положеннями зазначених угод передбачено як звільнення від сплати мит, так і зниження рівня ставок мита.

Незалежно від того, чи застосовується звільнення від сплати мита, чи зниження рівня ставок мита, у гр. 36 митної декларації у обов’язковому порядку відображається код тарифної пільги (тарифної преференції) по миту «403»;

— відповідно до ст. 290 Митного кодексу обов’язок із сплати митних платежів припиняється, якщо товари до їх випуску виявилися знищеними або безповоротно втраченими внаслідок аварії або дії обставин непереборної сили за нормальних умов транспортування, зберігання або використання (експлуатації) та за відсутності порушень вимог та умов, установлених Кодексом, а також внаслідок природних втрат, які підтверджуються відповідними актами. У зв’язку з цим ДМСУ відкликає свій лист від 21.02.2011 №11/2-10.15/2765-ЕП;

— згідно зі змінами, внесеними до Закону «Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України» Законом від 13.03.2012 р. №4496-VI, єдиний збір за здійснення контролю не справляється у разі перевантаження у пункті пропуску через держкордон України вантажу з водних та авіаційних ТЗ і з трубопровідного транспорту на засоби інших видів транспорту (автомобільний, залізничний).

При цьому слід мати на увазі, що у відповідності до Закону «Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України» єдиний збір справляється з ТЗ, а не з товарів, що переміщуються через митний кордон України.

Тож при декларуванні товарів у гр. 44 митної декларації реквізити уніфікованої митної квитанції МД-1, по якій було сплачено єдиний збір, не зазначаються.

ДМСУ відкликає також свій лист від 25.10.2011 р. №11.1/2-15.1/14667-ЕП.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»