• Посилання скопійовано

Здійснення попереднього документального контролю у пунктах пропуску через державний кордон України

Лист Державної санітарно-епідеміологічної служби від 12.06.2012 р. №03.07/2522/14 «Щодо внесення змін до Порядку здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України»

Державна санітарно-епідеміологічна служба України нагадує, що постановою КМУ від 21.05.2012 р. №449 внесено зміни до Порядку здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України.

Зазначеними змінами передбачено, що для здійснення попереднього документального контролю товарів перевізник або експедитор чи уповноважена особа надає посадовій особі митного органу документи та/або відомості, необхідні для здійснення відповідного виду державного контролю, зокрема, для здійснення санітарно-епідеміологічного контролю харчових продуктів (під час ввезення товарів на митну територію України, крім транзиту) -- міжнародний санітарний сертифікат, що видається країною-експортером (оригінал документа), якщо такий сертифікат вимагається санітарними заходами.

На сьогодні санітарними заходами не передбачено надання жодною країною-експортером міжнародного санітарного сертифікату. У разі введення зазначеної процедури Державною санітарно-епідеміологічною службою буде поінформовано додатково з наданням зразка міжнародного санітарного сертифікату.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»