• Посилання скопійовано

Особливості внесення змін до митної декларації відповідно до нового Митного кодексу

Лист ДМСУ від 19.06.2012 р. №12/1-12.2/1971

ДМСУ нагадує, що з 01.06.2012 р. набрав чинності Митний кодекс (від 13.03.2012 р. №4495-VІ), відповідно до якого внесення змін до митної декларації, прийнятої митним органом, допускається до моменту завершення митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення відповідно до заявленого митного режиму, а також протягом 3 років з дня завершення їх митного оформлення. Зміни повинні стосуватися лише товарів, транспортних засобів комерційного призначення, зазначених у митній декларації.

Згідно з п. 37 Положення про митні декларації (постанова КМУ від 21.05.2012 р. №450) після завершення митного оформлення зміни до митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа можуть вноситися шляхом: подання у випадках, визначених Митним кодексом, декларантом або уповноваженою ним особою додаткової митної декларації та оформлення її митним органом; заповнення та оформлення митним органом аркуша коригування за формою згідно з дод. 4.

Залежно від обставин зміни до митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа вносять шляхом подання додаткової митної декларації чи оформлення митним органом аркуша коригування.

У зв’язку з цим для прийняття рішення по суті порушеного питання декларанту (уповноваженій особі) слід звернутися до Київської регіональної митниці з відповідною заявою за формою, визначеною дод. 3 до вказаного Положення.

У разі підтвердження декларантом або уповноваженою ним особою відповідних нових відомостей згідно з вимогами Положення та відсутності передбачених Митним кодексом та зазначеним Положенням підстав, за яких внесення змін до митної декларації не допускається, митний орган має скласти аркуш коригування до вказаної митної декларації (за формою, визначеною додатком 4 до Положення) у двох примірниках, й оформити його шляхом проставлення відбитку особистої номерної печатки уповноваженої посадової особи митного органу. Один примірник аркуша коригування повертається декларанту (уповноваженій особі), другий примірник зберігається у справах підрозділу митного оформлення, яким оформлено відповідну митну декларацію.

Оформлений митним органом аркуш коригування є невід’ємною частиною відповідної митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»