• Посилання скопійовано

На митницю мають повернутися ветеринари та фітосанітарні інспектори

Працівники митниці на Державному кордоні мають співпрацювати із ветеринарними та фітосанітарними інспекторами

Так вважає Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Володимир Горжеєв.
«У жодній з країн, які мають спільний з Україною кордон, не застосовують механізм, подібний до запропонованого. Суть його полягає у тому, що працівники митниці на державному кордоні виконують функції ветеринарної та фітосанітарної служб», — повідомив Володимир Горжеєв.
Аналогічна практика щодо здійснення попереднього документального контролю мала місце і в Республіці Молдова, але не виправдала сподівань. Тому з червня цього року було поновлено функції ветеринарної служби на пунктах пропуску через кордон.
Очільник Держветфітослужби вважає, що для забезпечення біологічної та продовольчої безпеки держави слід терміново внести зміни до Митного кодексу та до Переліку товарів, що підлягають державному контролю, у т. ч. у формі попереднього документального контролю, у разі переміщення їх через митний кордон України.

Джерело: Державна ветеринарна та фітосанітарна служба

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»