• Посилання скопійовано

Затверджено новий порядок роботи митних складських приміщень

Наказ Мінфіну від 30.05.2012 р. №627 «Про затвердження Порядку роботи складу митного органу»

На виконання ч. 3 ст. 239 прийнятого у березні цього року Митного кодексу Мінфін наказом від 30.05.2012 р. №627 затвердив Порядок роботи складу митного органу (далі — порядок).
Цим наказом скасовується наказ Державної митної служби від 05.12.2003 р. №835 «Про затвердження порядку роботи складу митного органу». Цікаво, що новий документ багато в чому дублює старий порядок.
У новій редакції порядку як склади митних органів можуть використовуватися приміщення, резервуари, криті і відкриті майданчики, холодильні або морозильні камери, що належать митним органам або використовувані ними та спеціально обладнані для зберігання товарів, транспортних засобів комерційного призначення під митним контролем.
Для забезпечення надійного зберігання товарів, транспортних засобів комерційного призначення керівник митниці забезпечує функціонування складів митниці відповідно до вимог порядку.
Витрати митних органів на зберігання товарів, транспортних засобів комерційного призначення відшкодовуються їхніми власниками або уповноваженими ними особами відповідно до законодавства; якщо йдеться про об'єкти інтелектуальної власності, то відшкодування цих витрат, пов'язані зі зберіганням товарів, здійснюються правовласником або іншою особою за його згоди.
У разі пошкодження або втрати товарів, транспортних засобів комерційного призначення митні органи несуть відповідальність, передбачену ч. 4 ст. 239 Митного кодексу.
Наказ набирає чинності з дня його офіційної опублікування.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»