• Посилання скопійовано

Особливості надання складським об’єктам статусу «митний склад»

Наказ Мінфіну від 16.07.2012 р. №835 «Про затвердження Порядку надання складським об’єктам статусу «митний склад» та позбавлення такого статусу»

Мінфін наказом №835 затвердив Порядок надання складським об’єктам статусу «митний склад» та позбавлення такого статусу.
Цей Порядок розроблено з метою встановлення вимог до об’єктів, які мають намір отримати статус «митний склад», та організації їхньої роботи.
Надання складському об’єкту статусу «митний склад» здійснюється шляхом внесення інформації про госпсуб’єкта до Реєстру митних складів (МС). Позбавлення такого статусу здійснюється шляхом вилучення складського об’єкта з Реєстру МС.
Утримувачем МС може бути лише резидент, тоді як утримувачем МС відкритого типу може бути госпсуб’єкт, що має ліцензію на здійснення митної брокерської діяльності.
МС є зоною митного контролю.
Припинення діяльності митниці або зміна зони її діяльності не є перешкодою для продовження функціонування МС. У цьому разі ДМСУ вносить зміни до Реєстру МС щодо зміни митниці, яка здійснює контроль за діяльністю МС.
СГД, який має намір відкрити МС, подає до митниці заяву про відкриття МС (дод. 3 до Порядку) і документи, зазначені у п. 3.3 Порядку.
Митницею у строк, що не перевищує 10 р.д. з дати отримання заяви, здійснюється огляд складських об’єктів, прилеглої до МС території, перевірка відомостей, зазначених у поданих документах. Для госпсуб’єкта, який має намір відкрити та експлуатувати МС відкритого типу, перевіряється наявність відомостей про нього в реєстрі митних брокерів. За результатами огляду оформлюється акт, складання якого передбачено ст. 343 Митного кодексу. У разі визнання відповідності складського об’єкта до вимог, встановлених цим Порядком, митниця у строк, що не перевищує 3 р.д. з дати складання акта, видає наказ про прийняття рішення щодо надання дозволу на відкриття та експлуатацію митного складу, затверджує Процедуру, погоджену утримувачем МС, і не пізніше наступного робочого дня після затвердження Процедури надсилає електронною поштою до ДМСУ лист-повідомлення для внесення складського об’єкта до Реєстру МС.
Протягом 3 р.д. з дати прийняття рішення про надання Дозволу митниця надсилає заявникові витяг з Реєстру МС.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»