• Посилання скопійовано

Держмитслужба повідомила, які товари не обкладаються митом у зв'язку із Законом про індустріальні парки

Закон «Про індустріальні парки» набирає чинності 05.09.2012 р.

Державна митна служба України листом від 15.08.2012 р. №16/1-16.1/1702-ЕП надала деякі роз'яснення щодо набрання чинності Законом «Про індустріальні парки».
Нагадаємо, що Законом передбачено внесення змін до ст. 287 Митного кодексу. Згідно з такими нововведеннями, при ввезенні на митну територію України від обкладення митом звільняються:
— обладнання та комплектуючі до нього, матеріали, які не виробляються в Україні, не є підакцизними товарами та ввозяться ініціаторами створення — суб'єктами господарювання, керуючими компаніями індустріальних парків для облаштування індустріальних парків;
— обладнання та комплектуючі до нього, що не виробляються в Україні і не є підакцизними товарами, які ввозяться учасниками індустріальних парків для здійснення господарської діяльності у межах індустріальних парків.
Митники зазначають, що переліки такого обладнання та комплектуючих до нього, матеріалів затверджуються центральним органом виконавчої влади щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері інвестиційної діяльності й управління національними проектами у порядку, встановленому Кабміном. На сьогодні таких переліків наразі немає.
Закон від 21.06.2012 №5018-VI «Про індустріальні парки» було опубліковано у газеті «Голос України» від 04.08.2012 р. №142. У прикінцевих та перехідних положеннях Закону сказано, що він набирає чинності через місяць з дня його опублікування. Таким чином, Закон «Про індустріальні парки» набирає чинності 05.09.2012 р.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»