• Посилання скопійовано

Визначено порядок прийняття попередніх рішень про класифікацію товарів згідно з УКТ ЗЕД

Наказ Мінфіну від 30.05.2012 р. №650 «Про затвердження Порядку роботи відділу митних платежів, підрозділу митного оформлення митного органу та митного поста при вирішенні питань класифікації товарів, що переміщуються через митний кордон України»

Мінфін наказом від 30.05.2012 №650 затвердив Порядок роботи відділу митних платежів, підрозділу митного оформлення митного органу та митного поста при вирішенні питань класифікації товарів, що переміщуються через митний кордон України. Документом визначається порядок роботи відділу митних платежів, підрозділу митного оформлення та митного поста під час здійснення контролю правильності класифікації товарів, прийняття попередніх рішень про класифікацію товарів та рішень про визначення коду товару, здійснення митних процедур, пов’язаних з контролем правильності класифікації товарів при митному контролі та оформленні товарів, порядок взаємодії з іншими структурними підрозділами митного органу при вирішенні питань класифікації товарів, а також здійснення оформлення та реєстрації рішень, надання звітності та інші питання роботи відділу митних платежів, підрозділу митного оформлення, митного поста у напрямі класифікації товарів згідно з УКТ ЗЕД.
Так, попередні рішення про класифікацію товару згідно з УКТ ЗЕД (далі — ПРК) виносяться митними органами стосовно товарів, які є об’єктом зовнішньоекономічного договору (контракту) або іншого документа, що використовується в міжнародній практиці замість договору (контракту), у тому числі стосовно комплектного об’єкта.
Для одержання ПРК декларант або уповноважена ним особа подає (надсилає) до митного органу письмове звернення про прийняття попереднього рішення про класифікацію та кодування товару, у тому числі комплектного об’єкту щодо одного найменування (артикула) товару та документи, зазначені у п. 5 розд. II Порядку.
Строк прийняття ПРК становить 30 календарних днів з дня отримання митним органом відповідного звернення.
ПРК видається декларанту або уповноваженій ним особі та діє протягом трьох років з дня його прийняття, якщо факти та умови, на основі яких було прийнято це рішення, залишатимуться незмінними.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 02.07.2012 р. за №1085/21397 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Водночас втратить чинність Порядок роботи відділу контролю митної вартості та класифікації товарів регіональної митниці, митниці при вирішенні питань класифікації товарів, що переміщуються через митний кордон України, затверджений наказом ДМСУ від 07.08.2007 р. №667, та Порядок прийняття попередніх рішень про класифікацію та кодування товарів згідно з УКТЗЕД, затверджений наказом Мінфіну України від 27.12.2011 р. №1740.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»