• Посилання скопійовано

Строк тимчасового ввезення товару можна продовжити

ДМС розповіла, за яких умов можливе продовження терміну тимчасового ввезення товарів, у тому числі і тих, що були ввезені до 01.06.2012 р.

У зв’язку із запитами митних органів і суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності ДМС листом від 16.08.2012 р. №11.1/2-12.2/9330-ЕП роз’яснила можливість продовження строку тимчасового ввезення товарів, які були тимчасово ввезені на митну територію України до 01.06.2012г.
Так, у листі роз’яснюється, що продовження строку тимчасового ввезення товарів, зокрема тих, які були поміщені в митний режим тимчасового ввезення до 01.06.2012 р., можливе за умови сплати митних платежів відповідно до ч. 4 ст. 106 Митного кодексу або забезпечення виконання зобов’язання зі сплати митних платежів, за винятком товарів, щодо яких гарантії дотримання вимог митного режиму не вимагається, згідно з ч. 3 ст. 110 Кодексу.
Строк тимчасового ввезення товарів може бути продовжено митним органом відповідно до ч. 3 ст. 108 Кодексу. При цьому таке продовження строку встановлюється митним органом у кожному конкретному випадку, але не повинне перевищувати трьох років з дати поміщення товарів під митний режим тимчасового ввезення.
При здійсненні митного контролю і митного оформлення товарів, що переміщуються через митний кордон України, застосовуються виключно норми законів України та інших нормативно-правових актів з питань державної митної справи, що діють на день прийняття митної декларації митним органом України, згідно зі ст. 3 Кодексу.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»