• Посилання скопійовано

Щодо інформування експортера про дату перетину кордону товарами, що експортуються

Згідно з ПКМУ №450 від 21.05.2012 р. митний орган протягом 5 днів передає електронне повідомлення до податкових органів про фактичне вивезення товару через кордон. У якому вигляду та в які терміни інформують експортера про дату перетину кордону товаром, що експортується?

Щодо інформування експортера про дату перетину кордону товарами, що експортуються, повідомляємо.
З метою приведення нормативно-правових актів з питань митної справи у відповідність до положень Закону України від 07.06.2012 р. №4915-VI «Про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України щодо узгодження їх окремих норм», а також врегулювання деяких проблемних питань застосування митних декларацій Держмитслужбою України підготовлено проект постанови КМУ «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».
Зазначеним проектом акта передбачено внесення змін до Положення про митні декларації, затвердженого постановою КМУ від 21.03.2012 р. №450. Відповідні зміни повинні забезпечити інформування експортерів про факт перетину кордону товарами, що експортуються.
На сьогодні зазначений проект постанови КМУ направлено на погодження до Міністерства фінансів України.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»