• Посилання скопійовано

Програмне забезпечення, стягнене через Інтернет, не вважається імпортованим

Я, фізична особа — підприємець, планую купити програмне забезпечення (товар) на вебсайті розповсюджувача та завантажити його з сайту виробника (ліцензійна угода, ключі доступу — все в електронному вигляді). Фізично митний кордон товар (ПЗ) не перетинає. Доставка здійснюється шляхом передачі інформації (закачування) через Інтернет. Купівля необхідна для використання товару у господарській діяльності. Оплата здійснюється банківською карткою в режимі онлайн. Чи виникає у мене обов’язок розмитнити програмне забезпечення? Які митні платежі і збори я маю сплатити, виходячи з того, що вартість ПЗ більша за 200 евро? Кому, де і як декларувати на підставі яких нормативно-правових актів?

Згідно з частиною першою статті 40 Митного кодексу України (далі — Кодекс), митному контролю підлягають усі товари і транспортні засоби, що переміщуються через митний кордон України.
Згідно з пунктом 39 статті 1 Кодексу під терміном «товари» розуміється будь-яке рухоме майно (у тому числі валютні цінності, культурні цінності), електрична, теплова та інші види енергії, а також транспортні засоби, за винятком транспортних засобів, що використовуються виключно для перевезення пасажирів і товарів через митний кордон України.
Таким чином, інформація, яка передається мережею Інтернет без переміщення через митний кордон України носіїв інформації, не декларується митним органам та не підлягає митному контролю та оформленню.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»