• Посилання скопійовано

Мінфін затвердив порядок виконання митних формальностей

Наказ Мінфіну від 30.05.2012 р. №631 «Про затвердження Порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа»

Мінфін наказом від 30.05.2012 р. №631 затвердив Порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа.
Цей Порядок розроблено з метою визначення порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа, що подається митному органу на паперовому носії або як електронний документ.
Митні формальності, передбачені цим Порядком, виконуються за місцем розташування підрозділу митного оформлення (ПМО) та/або спеціалізованого підрозділу, за винятком випадків, встановлених ч. 7 ст. 247 ПКУ.
Результати виконання митних формальностей вносяться посадовою особою митного органу, яка виконувала відповідну митну формальність, у встановленому порядку до автоматизованої системи митного оформлення (АСМО).
У разі виникнення затримки у виконанні відповідної митної формальності посадова особа митного органу, яка виконує цю митну формальність, вносить відповідну відмітку про затримку до АСМО.
Після завершення митного оформлення аркуші з позначенням «1/6» митної декларації, яка подавалася на паперовому носії, акт про проведення огляду (переогляду) товарів, ТЗ, ручної поклажі та багажу, у разі його складення, та інші документи, що надавалися до митного органу декларантом на паперових носіях, повинні зберігатися митним органом, зберігаються у справах відповідного ПМО протягом установленого строку, а після закінчення такого строку в установленому порядку передаються до архіву митного органу.
Відомості про оформлені МД в установленому порядку передаються до відповідних органів державної влади.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»