• Посилання скопійовано

Підтвердження вивезення товару дає митниця, де здійснювалося його митне оформлення

Товар замитнений на Ягодинській митниці, але митний орган виїзду — Південна митниця. Який митний орган робить запис «Задекларовані в цій митній декларації товари вивезено за межі митної території України в повному обсязі»?

У пункті 6 Порядку підтвердження відомостей про фактичне вивезення товарів за межі митної території України, затвердженого спільним наказом Держмитслужби та ДПА України від 21.03.2002 р. №163/121, зазначено таке:
Для одержання експортного (бюджетного) відшкодування ПДВ суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності, який здійснив операцію з вивезення (пересилання) товарів за межі митної території України, звертається до митного органу, що здійснив митне оформлення експорту цих товарів, із заявою про надання підтвердження про фактичне вивезення (пересилання) експортованих ним товарів за межі митної території України.
До заяви додається оригінал п’ятого основного аркуша («примірник для декларанта») ВМД форми МД-2 (МД-3), оформленої цим митним органом під час митного оформлення експорту товарів.
(При цьому, з урахуванням змін у нормативно-правових актах України, що набрали чинності з 01.01.2008 р., до оригіналів п’ятих примірників слід прирівнювати оригінали аркушів ВМД нової форми МД-2 з позначенням «3/8». Лист ДМСУ від 11.02.2008 р. №11/1-19/1458-ЕП).

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»