• Посилання скопійовано

Переадресація вагонів з продукцією для митного оформлення

Як правильно оформити переадресацію вагонів з продукцією для митного оформлення, наприклад з Києва до Одеси? Які треба подати документи, чи необхідно отримувати там нову картку, чи потрібне погодження з митниці Києва на оформлення декларації та розмитнення в Одесі?

Згідно з п. 3 статті 247 Митного кодексу України «митне оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення здійснюється в будь-якому митному органі з пред’явленням їх цьому органу, якщо інше не передбачено цим Кодексом». Таким чином, отримувати нову облікову картку, чи отримувати необхідне погодження з Київської митниці на митне оформлення в будь-якому митному органі України не потрібно. Перелік документів, необхідних для митного оформлення при перевезенні залізничним транспортом, визначений пунктом 4 статті 335 Кодексу.
Переміщення транспортних засобів територією України здійснюється згідно Положення про порядок здійснення контролю за доставкою вантажів у митниці призначення, затвердженого наказом Державної митної служби України від 08.12.98 р. №771, за документом контролю доставки, порядок заповнення якого визначається наказом Державної митної служби України від 12.12.2000 р. №206.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»