• Посилання скопійовано

Для внесення змін до декларації слід звернутися до митного органу, де вона була оформлена

Із набранням чинності новим Митним кодексом виникла проблема з модифікацією ВМД, яка була оформлена у травні. Порядок модифікації згідно з ПКМУ від 21.05.2012 р. №450 не затверджено, написано, що «Внесення змін до митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа шляхом оформлення аркуша коригування здійснюється у порядку, що встановлюється Мінфіном», а Мінфін, своєю чергою, ще не прийняв нормативної бази. Чи є процедура внесення змін до ВМД? Потрібно перевести кошти за кордон, а банк через помилку в ВМД не пропускає валюту.

Згідно з частиною другою статті 269 Митного кодексу України, внесення змін до митної декларації, прийнятої митним органом, допускається до моменту завершення митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення відповідно до заявленого митного режиму, а також протягом трьох років з дня завершення їх митного оформлення.
Порядок внесення змін до митних декларацій визначено пунктами 33-38 Положення про митні декларації, затвердженого постановою КМУ від 21.05.2012 р. №450 (далі — Положення).
У зв’язку з цим, для прийняття рішення по суті порушеного питання декларанту або уповноваженій ним особі необхідно звернутись до митного органу, яким була оформлена митна декларація, із заявою за формою, визначеною додатком 3 до вказаного Положення.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»