• Посилання скопійовано

Імпортні зошити та підручники від ПДВ не звільняються

Чи звільняються від оподаткування операції з постачання ввезених на митну територію України періодичних видань друкованих засобів масової інформації, книжок, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників іноземного виробництва?

Пільговий режим з ПДВ, передбачений п. 197.4 ПКУ, при ввезенні на митну територію України певних груп товарів, зазначених у п. 197.1 ПКУ, щодо друкованої продукції (пп. 197.1.25 ПКУ) поширюється на:
— словники українсько-іноземної або іноземно-української мови незалежно від країни-виробника;
— вітчизняні періодичні видання друкованих ЗМІ, книги, учнівські зошити, підручники та навчальні посібники, крім видань еротичного характеру.
Операції з ввезення на митну територію України такої продукції іноземного виробництва обкладаються ПДВ на загальних підставах.
Тобто постачання на митній території України ввезених на митну територію України періодичних видань друкованих засобів масової інформації, книжок, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників іноземного виробництва від обкладення ПДВ не звільняються, бо звільнення від оподаткування передбачено тільки для таких товарів вітчизняного виробництва.

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»