• Посилання скопійовано

Бартерні угоди і договори міни: нормативи, податки, бухгалтерський облік

Prosto небагато підприємців знають, що бартерні угоди з точки зору податкового та бухгалтерського обліку мало чим відрізняються від товарно-грошових операцій, а бартер в експортно-імпортних відносинах неможливий для широкого ряду товарів. Детальніше про особливості бартеру товарів або робіт, послуг в Україні розповідає Prostobiz.ua

Законодательство о бартере

Базовые основания договоров мены (бартера) прописаны в статьях 715-716 Гражданского Кодекса Украины и статье 293 Хозяйственного Кодекса. Наиболее важным практическим замечанием обоих кодексов является следующее: к договорам мены применяются все те положения о купле продаже (или поставке, контракте), элементы которых содержатся в договоре мены и не противоречат его сути.

Кроме того, в базовых нормативах указано ограничение: объектом бартера не могут быть основные фонды государственной или коммунальной собственности, если вторая сторона сделки не является государственным или коммунальным предприятием.

Читать дальше >>>

Джерело: Prostobiz

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»