• Посилання скопійовано

Отримуємо інформацію від Держмитслужби: порядок та форми подання запитів

Наказ Мінфіну від 07.08.2012 р. №893 «Про затвердження Порядку складання та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Державна митна служба України»

Мінфін наказом від 07.08.2012 р. №893 затвердив Порядок складання та подання запитів на отримання публічної інформації, розпорядником якої є Державна митна служба України.
Так, запитувач інформації (фіз-, юрособи та об'єднання громадян без статусу юрособи, крім суб'єктів владних повноважень при здійсненні ними своїх функцій) має право звернутися до Держмитслужби України із запитом на інформацію незалежно від того, стосується вона його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.
Запит подається в усній чи письмовій формі під час особистого прийому або шляхом надсилання поштою, факсом, електронною поштою чи за телефоном на вибір запитувача.
Письмовий запит на отримання публічної інформації подається у довільній формі.
Запит на інформацію повинен містити:
1) прізвище, ім'я, по батькові (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є;
2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;
3) підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.
Крім того, зазначеним Наказом затверджено Форму для подання запиту на отримання публічної інформації у письмовому вигляді поштою, електронною поштою, факсом або під час особистого прийому, що додається, та Форму для подання запиту на отримання публічної інформації за телефоном.
Форми запитів розміщуються на офіційному веб-сайті Держмитслужби України у рубриці «Доступ до публічної інформації» та в адміністративній будівлі Держмитслужби України (04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 11 г).
Відповідь на запит надається протягом п'яти робочих днів з дня надходження запиту у спосіб, обраний запитувачем.
Інформація на запит надається безоплатно.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»