• Посилання скопійовано

Уповноважені банки повинні повідомити клієнтів про зміну процедури купівлі-обміну інвалюти

Лист НБУ від 16.08.2012 р. №29-113/8242 «Щодо постанови Правління Національного банку України від 19.07.2012 р. №308 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України»

НБУ листом №29-113/8242 нагадав, що Постановою Правління НБУ від 19.07.2012 р. №308 (чинна з 23.08.2012 р.) було внесено зміни до Положення про порядок та умови торгівлі іноземною валютою (Положення №281) у частині оптимізації порядку купівлі-обміну інвалюти. Відповідно до змін обслуговування клієнта стосовно купівлі та обміну валюти за одним ЗЕД-договором у декількох банках не передбачено.
З 01.06.2012 р. набрав чинності Митний кодекс, який створив законодавчі підстави для широкого використання електронного декларування товарів суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності. На думку НБУ, вищезгадані зміни до Положення №281 спрощують процедуру купівлі-обміну інвалюти за поточними торговельними операціями, які будуть здійснюватися, зокрема на підставі інформації з електронних реєстрів митних декларацій без подання до уповноваженого банку митних декларацій на паперових носіях, що сприятиме впровадженню системи електронного декларування товарів.
У зв'язку з цим НБУ рекомендує уповноваженим банкам повідомити клієнтів про зміну процедури купівлі, обміну інвалюти за поточними торговельними операціями та забезпечити відповідно до їх вибору переведення зовнішньоекономічних договорів на обслуговування до одного суб'єкта ринку.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»