• Посилання скопійовано

Митний союз запроваджує нові правила на ввезення пива з України

У вересні може бути прийнято нові правила виробництва й обігу алкоголю в Росії. Як пишуть українські ЗМІ, ці правила призведуть до падіння товарообігу з Україною та вдарять по пивоварному бізнесу обох країн

Митний союз запроваджує нові правила на ввезення пива з України. Причина -- заборона на торгівлю пивом у пластиковій тарі. Такі правила вже запроваджено у Казахстані. Росія і Білорусь теж погодилися їх прийняти. У понеділок, 17 вересня, минув термін затвердження техрегламенту президентом В. Путіним. Тепер справа ? за депутатами Держдуми.
Як пишуть ЗМІ, нові правила вигідні виробникам скляних пляшок та алюмінієвих банок. Нині на пластикові пляшки припадає близько 50% всіх продажів пива у Росії. Вигоду відчують також західні імпортери пива. По-перше, мито на імпорт пива знижуватиметься щороку через вступ Росії до СОТ цього року. По-друге, зникне дешеве пиво у пластикових пляшках. Цю нішу займе більш дороге пиво у скляній тарі. Але це не стосується українських компаній. Дешеве пиво до Росії з України переважно надходить у пластиковій тарі. 80% всього українського експорту пива припадає на Росію. Це приблизно 11,28 млн декалітрів на $39,6 млн. От чому в Україні заборону на пивні пластикові пляшки в Росії сприймають як черговий виток торгової війни між країнами. Нагадаємо, раніше між країнами вже були спори про постачання легкових автомобілів, сирів, підшипників і карамелі.

Джерело: Ура-Інформ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»