• Посилання скопійовано

Як закрити валютний контроль у разі усного декларування товару

Який документ може надати клієнт-юрособа у банк для закриття валютного контролю, якщо товар отримано через експрес-відправлення і, відповідно до Кодексу, декларується усно? Чи робиться у цьому випадку відмітка митниці на товаросупровідних документах? Чи оформляється додаток 6 за Інструкцією з організації митного контролю і митного оформлення міжнародних експрес-відправлень, які переміщуються (пересилаються) через митний кордон України (там тепер зазначено 100/200 євро)?

Відповідно до частини 1 статті 234 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI (далі — МКУ), товари, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних експрес-відправленнях, фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 300 євро, не є об’єктом оподаткування.
За статтею 236 МКУ декларування таких товарів, що переміщуються (пересилаються) в експрес-відправленнях, здійснюється в усній формі на підставі товаросупровідних документів.
Враховуючи вищевикладене, при декларуванні товарів, що переміщуються (пересилаються) в експрес-відправленнях, в усній формі на підставі товаросупровідних документів, МКУ не передбачено заповнення будь-яких письмових заяв при митному оформленні.
Відповідно до частини 11 статті 233 МКУ посадова особа митниці призначення здійснює підтвердження з відміткою на супровідних документах, що експрес-перевізник виконав взяті на себе зобов’язання щодо доставки та пред’явлення цього експрес-відправлення митному органу.
Крім того, на Ваше письмове звернення до митниці щодо проведення митного оформлення конкретного міжнародного експрес-відправлення, Ви отримаєте вичерпну письмову відповідь.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»