• Посилання скопійовано

Внесено зміни до порядку контролю за операціями у ЗЕД

Постанова НБУ від 31.08.2012 р. №364

НБУ постановою від 31.08.2012 р. №364 вніс зміни до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями.
Інструкція приведена у відповідність до нового порядку митного оформлення, у межах якого застосовуються МД замість ВМД. Визначено, що МД — це митна декларація, оформлена на паперовому носієві або як електронний документ.
Також, зокрема, встановлено, що підставою для зняття банком з контролю експортної, імпортної операцій резидента за умови надання останнім документів, необхідних банку для здійснення контролю за своєчасністю розрахунків за експортними, імпортними операціями цього резидента, може бути письмове повідомлення митного органу, засвідчене підписом керівника (його заступника), а також копія МД (типу IM-40 «Імпорт», IM-41 «Реімпорт», IM-72 «Магазин безмитної торгівлі», IM-75 «Відмова на користь держави», IM-76 «Знищення або руйнування»), засвідчена у відповідному порядку, надана на письмовий запит резидента (якщо немає інформації про зазначену декларацію у реєстрі МД).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»