• Посилання скопійовано

Кабмін заборонить імпорт «сумнівних» ліків в Україну

Усі препарати обіцяють замінити вітчизняними аналогами

З 2013 року Україна заборонить ввезення ліків «із сумнівною ефективністю». Усі заборонені препарати влада обіцяє замінити українськими аналогами. Про це заявив голова Державної служби лікарських засобів України Олексій Соловйов.
«З 1 січня 2013 року, згідно з постановою уряду, буде заборонено ввезення ліків, які не мають доказової бази про їхню ефективність. Не секрет, що на ринку з 2005 до 2007 року з'явилися лікарські препарати, щодо ефективності яких були запитання. Тож уряд своїм рішенням запровадив заборону на ввезення таких препаратів з 1 січня 2013 року», — сказав Соловйов під час «круглого столу» за участю представників уряду та учасників фармацевтичного ринку в п'ятницю.
На його думку, «ринок від цього не потерпатиме, адже, за нашими оцінками, ці лікарські препарати сумнівної якості будуть повною мірою заміщені ліками вітчизняного виробництва».
Крім того, Соловйов повідомив, що обсяг реалізації фармацевтичної продукції за перше півріччя 2012 становить 14 млрд грн.
«Фармацевтичний ринок України за перше півріччя 2012 року в грошовому еквіваленті становить 14 млрд грн. На території України за цей час було продано 663 млн упакувань. І 70% з них — ліки саме вітчизняного виробництва. Така тенденція простежується останні 5-6 років. Це говорить про те, що і лікар, і пацієнт віддають перевагу лікам вітчизняного виробництва», — сказав він.
Соловйов зазначив, що середня ціна упакування ліків іноземного виробництва становить 40 грн, українського виробництва — 12 грн, що дає можливість істотно економити споживачеві свої кошти.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»