• Посилання скопійовано

Митний пост не є самостійним митним органом

Чи є митний пост, який є митним органом у розумінні статті 547 Митного кодексу України і має свою зону діяльності, митним органом у розумінні пункту 1 частини 1 статті 95 Митного кодексу України? Якщо ні, то якою нормою законодавчого акта це передбачено?

Щодо питання, чи є митний пост митним органом у розумінні пункту 1 частини 1 статті 95 Митного кодексу України.
Згідно з частиною 1 статті 547 Митного кодексу України, митний пост є митним органом, який входить до складу митниці як відокремлений структурний підрозділ і в зоні своєї діяльності забезпечує виконання завдань, покладених на митну службу України.
Відповідно до статті 546 Митного кодексу України, митниця є митним органом, який у зоні своєї діяльності забезпечує виконання завдань, покладених на митну службу України.
Митниця здійснює свою діяльність на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (Автономна Республіка Крим; область; міста Київ, Севастополь). Окремі митниці можуть здійснювати свою діяльність на територіях двох чи більше адміністративно-територіальних одиниць або на всій території України.
У населених пунктах, на залізничних станціях, в аеропортах, морських і річкових портах та інших об'єктах, розташованих у зоні діяльності митниці, в міру необхідності створюються її відокремлені структурні підрозділи (митні пости).
Отже, митний пост не є самостійним митним органом та входить до структури митниці (митного органу), зона діяльності митного поста є частиною зони діяльності митниці.
З огляду на викладене та відповідно до пункту 1 частини 1 статті 95 Митного кодексу України переміщення товарів зонами діяльності митних постів одної митниці є транзитним перевезенням у зоні діяльності одного митного органу і строк таких перевезень має становити 5 діб.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»