• Посилання скопійовано

Закордонні ліки ввозитимуть до України тільки за наявності сертифіката якості

Немає сертифіката — немає іноземних ліків на українському ринку. Ввозити закордонні пілюлі тільки за наявності сертифіката якості, виданого Україною, почнуть з 1 березня наступного року

На думку експертів, складна процедура отримання сертифіката загрожує вітчизняному споживачеві дефіцитом ліків іноземного виробництва. М. Азаров вважає, що такий захід зможе обмежити ввезення не менше 2 тисяч препаратів не нашого виробництва.
Зауважимо, що на сьогодні у Державному реєстрі лікарських засобів України більшість препаратів саме іноземного виробництва. Перейдемо до цифр — з 13318 ліків до закордонних належать 958. До того ж із 403 імунобіологічних препаратів іноземних — 244.
Нині в Україні працюють 27 лабораторій Державної лікарської служби, з яких лише 10 отримали у минулі роки гроші на дооснащення. Проте, на думку уряду, на сьогодні ці лабораторії відповідають всім вимогам ВООЗ.

Джерело: «Соціальна країна»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»