• Посилання скопійовано

Декларуючи товари на митниці, громадяни повинні повідомляти про них точні відомості

Лист ДМСУ від 02.10.2012 р. №11.1/2-15.1/10958-ЕП «Щодо застосування окремих норм Митного кодексу України»

Держмитслужба у листі від 02.10.2012 р. №11.1/2-15.1/10958-ЕП роз'яснила питання щодо застосування окремих норм Митного кодексу.
Так, відповідно до ч. 1 ст. 318 МКУ митному контролю підлягають усі товари, транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через митний кордон України.
Громадянин, який переміщує товари через митний кордон України, зобов'язаний під час їх декларування повідомити митним органам точні відомості про товар, необхідні для здійснення митного контролю та митного оформлення, щоб уникнути порушення митного законодавства та притягнення до адмінвідповідальності.
При митному оформленні товарів враховуються кількість товарів, вартість та мета їх ввезення. Ввезення громадянами товарів, які за своїми кількісними показниками не відповідають особистим, сімейним потребам, оформлюється на митниці в порядку, встановленому Митним кодексом для підприємств.
Нагадуємо громадянам, що не є об'єктами обкладення митними платежами:
1)товари (за винятком підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення;
2) товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг (ст. 374 МКУ).
Але зверніть увагу, ця норма не застосовується, якщо особа, що ввозить товари на митну територію України, в'їжджає до України частіше одного разу протягом однієї доби.
Перелік речей, що належать до особистих, та інші питання щодо їх ввезення читайте тут >>>

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»