• Посилання скопійовано

Умови вивезення відпрацьованих автомобільних каталізаторів за межі України

Які потрібні дозволи на вивезення відпрацьованих автомобільних каталізаторів за межі України юридичній особі? Які мита можуть стягуватися за їх вивезення?

За інформацією з мережі Інтернет, автомобільні каталізатори — це дво- або трикомпонентна система металів: Pt/Rh (платина/родій), Pd/Rh (паладій/родій), Pt/Pd/Rh (платина/паладій/родій). Зазвичай як носій каталітичного шару використовується спеціальна кераміка.
Згідно з УКТЗЕД, відпрацьовані автомобільні каталізатори на основі платини, паладію та родію класифікуються у товарній позиції 7112 «Відходи або брухт дорогоцінних металів чи металів, плакованих дорогоцінними металами; інші відходи або брухт із вмістом дорогоцінних металів чи сполук дорогоцінних металів, використовувані головним чином для добування дорогоцінних металів».
Відповідно до постанови КМУ від 26.12.2011 р. №1360 «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2012 рік» зазначені товари включено до додатка 1 «Обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню у 2012 році» (обсяг квоти — 500000 грамів).
Згідно з положеннями статті 16 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» митне оформлення товарів, експорт (імпорт) яких підлягає ліцензуванню, здійснюється лише за наявності відповідної ліцензії. Ліцензії видаються центральним органом виконавчої влади з питань економічної політики, а також у межах наданих ним повноважень — відповідним республіканським органом Автономної Республіки Крим, структурним підрозділом обласної, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій.
Крім того, відповідно до вимог постанови КМУ від 21.05.2012 р. №436 «Про затвердження переліків товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України» при митному оформленні товарів, що класифікуються у товарній позиції 7112 згідно з УКТЗЕД, митним органам подається ліцензія на експорт цих товарів.
Повідомляємо також, що згідно з чинним законодавством вивізне мито на товари, що класифікуються у товарній позиції 7112 згідно з УКТЗЕД, не встановлено.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»