• Посилання скопійовано

Контроль за порядком справляння митних платежів

Який орган контролює справляння митних платежів при митному оформленні товарів, на якій засаді здійснюється цей контроль, а також якими нормативно-правовими актами він регулюється (крім Митного кодексу України) на сьогодні?

Відповідно до пункту 4 Положення про Державну митну службу України, затвердженого Указом Президента України від 12.05.2011 р. №582, Держмитслужба України здійснює контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати у повному обсязі платниками податків до бюджету митних та інших платежів, контроль за справлянням яких законом покладено на митні органи.
Згідно з пп. 41.1.2 статті 41 ПКУ митні органи є контролюючими щодо мита, акцизного податку, податку на додану вартість, інших податків, які відповідно до податкового законодавства справляються у разі ввезення (пересилання) товарів і предметів на митну територію України або територію вільної митної зони чи вивезення (пересилання) товарів і предметів з митної території України або території вільної митної зони.
Пунктом 1.2 розділу 1 Примірного положення про відділ митних платежів регіональної митниці, митниці, затвердженого наказом Державної митної служби України від 30.12.2011 р. №1104, встановлено, що відділ митних платежів — це структурний підрозділ регіональної митниці, митниці, діяльність якого пов’язана з виконанням завдань щодо здійснення моніторингу митного оформлення товарів у частині забезпечення контролю за своєчасністю, достовірністю та правильністю нарахування митних платежів, погашенням податкових зобов’язань і податкового боргу за цими платежами, контролю за правильністю визначення країни походження, митної вартості, класифікації товарів, а також контролю за надходженням коштів на відповідні рахунки митниці й своєчасністю розрахунків ыз держбюджетом за митними платежами та здійсненням верифікації сертифікатів про походження товарів з України.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»