• Посилання скопійовано

Порядок прийняття, відкликання попереднього рішення про країну походження товару

Наказ Мінфіну від 19.06.2012 р. №737 «Про затвердження Порядку прийняття, відкликання попереднього рішення про країну походження товару, затвердження форми попереднього рішення про країну походження товару»

Мінфін затвердив Порядок, яким визначається механізм прийняття та відкликання попереднього рішення про країну походження товару.
Так, для одержання попереднього рішення про країну походження товару декларант або уповноважена ним особа подає до митного органу звернення про прийняття такого рішення та відповідні документи (фотографії, креслення; комерційні, технічні й інші документи, що містять відомості про товар; документи, які свідчать про те, що цей товар повністю вироблено або піддано достатній переробці у конкретній країні (у разі наявності)).
Попереднє рішення приймається до початку переміщення товарів через митний кордон, але не пізніше ніж через 150 днів з дня надходження до митного органу такого звернення.
Заявник подає попереднє рішення до митного органу для здійснення митного оформлення товару разом із документами, що підтверджують країну походження товару.
Відсутність попереднього рішення не є підставою для відмови у митному оформленні.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»