• Посилання скопійовано

Про завершення імпортних операцій без увезення товару на територію України

У разі продажу нерезиденту за межами України товару, що мав імпортуватися, імпортна операція без увезення товару на територію України вважається завершеною після зарахування виручки, одержаної виключно від нерезидента

Постановою Кабінету Міністрів України від 29.10.2012 р. №1009 «Про внесення змін до пункту 3 Порядку визначення строку та умов завершення імпортної операції без увезення товару на територію України» уточнено перелік умов, за яких імпортні операції резидентів без увезення товару на територію України вважаються завершеними.
Зокрема, у разі продажу нерезиденту за межами України товару, що мав імпортуватися, імпортна операція без увезення товару на територію України вважається завершеною після зарахування виручки, одержаної виключно від нерезидента.
Тобто надходження коштів від іншого резидента України за такою операцією не є підставою для завершення імпортної операції без увезення товару на територію України та зняття її з контролю відповідно до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 24.03.99 р. №136 (зі змінами).

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»