• Посилання скопійовано

Нарахування митних платежів для подорожуючих авіатранспортом

При митному оформленні товарів, що ввозяться громадянами на територію України авіатранспортом, в супроводжуваному багажі або ручній поклажі, митні платежі сплачуються не завжди

Нарахування митних платежів для подорожуючих авіатранспортом

Зокрема, митні платежі не нараховуються у разі ввезення громадянами товарів (крім підакцизних) не частіше одного разу протягом доби, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 1000 євро.

Водночас, у разі ввезення товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 1000 євро, але які ввозяться частіше одного разу на добу, такі товари підлягають письмовому декларуванню та оподатковуються ввізним митом за ставкою в розмірі 10 відсотків фактурної вартості товарів та податком на додану вартість.

Також при ввезенні громадянами товарів (крім підакцизних), загальна фактурна вартість яких більше 1000 євро та не перевищує 10000 євро, нараховуються ввізне мито за ставкою в розмірі 10 відсотків сумарної фактурної вартості товарів та податок на додану вартість. При цьому базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 1000 євро.

Нагадуємо, що фактурна вартість товару – ціна товару, зазначена в рахунку-фактурі (фактурі-проформі, касових або товарних чеках, ярликах, інших документах роздрібної торгівлі, які містять відомості щодо вартості таких товарів).

Справляння митних платежів при митному оформленні товарів, що переміщуються громадянами у супроводжуваному або несупроводжуваному багажі, ручній поклажі, здійснюється із застосуванням:

уніфікованої митної квитанції МД-1 за встановленою формою (наказ Державної митної служби України від 4 січня 2005 року №1, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 січня 2005 року за №66/10346)

або митної декларації за формою (постанова Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 р. № 431).

 

 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»