• Посилання скопійовано

На митниці краще не сподіватися на удачу, а декларувати всю валюту

Співробітники Міністерства доходів і зборів в аеропорту Сімферополя виявили 34 тис. 585 доларів США

На митниці краще не сподіватися на удачу, а декларувати всю валюту

Під час здійснення митного контролю ручної поклажі і багажу пасажирів, що слідували авіарейсом «Москва - Сімферополь», 29-річний громадянин Росії обрав «зелений» коридор.

Мабуть, сподівався, що митники не звернуть на нього увагу. Але поведінка громадянина була дещо нервова, тому митники вирішили перевірити вміст його сумки. На них чекала знахідка у вигляді 34 585 доларів США.

«Законні» 12 тисяч 768 доларів США (еквівалент 10 тис. євро) росіянину дозволили ввезти в Україну. Надлишкова сума вилучена, а на правопорушника складено адміністративний протокол.

Доля 21 тисячі 817 доларів США буде вирішуватися у судовому порядку.

Слід зазначити, що протягом березня це не поодинокий випадок, коли громадяни намагалась перемістити валюту понад встановлені законом ліміти. Фахівцями Кримської митниці було складено ще 5 протоколів, де предметами правопорушення є валюта — у сумі 435 Євро, 65 тис. російських рублів та 16 тис. 700 доларів США.

***

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»