• Посилання скопійовано

Увага! З 19 листопада 2012 р. терміни розрахунків в іноземній валюті зменшено до 90 днів!

Незалежно від дати укладання зовнішньоекономічного договору, якщо авансовий платіж за імпортним договором або поставка товару за експортним договором здійснюються починаючи з 19 листопада 2012 р., то на такі операції розповсюджуються вимоги щодо завершення цих операцій у 90-денний строк

Увага! З 19 листопада 2012 р. терміни розрахунків в іноземній валюті зменшено до 90 днів!

Національний банк України своєю Постановою від 16.11.2012 р. № 475, яка набрала чинності 19 листопада 2012 року, установив, що розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів, передбачені в статтях 1 та 2 Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті", повинні здійснюватися у строк, що не перевищує 90 календарних днів.

Тобто, незалежно від дати укладання зовнішньоекономічного договору, якщо авансовий платіж за імпортним договором або поставка товару (оформлення вантажної митної декларації, підписання акта або іншого документа, що засвідчує виконання робіт, надання послуг) за експортним договором здійснюються починаючи з 19 листопада 2012 року, то на такі операції розповсюджуються вимоги щодо завершення цих операцій у 90-денний строк.

Якщо оформлення митної декларації (підписання актів або інших документів, що засвідчують виконання робіт, надання послуг, експорт прав інтелектуальної власності) за експортними операціями або платежі (виставлення векселя на користь постачальників продукції, робіт, послуг, що імпортуються) за імпортними операціями відбувалися до 19.11.2012 р., то на розрахунки за вказаними експортними, імпортними операціями поширюється 180-денний строк розрахунків.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»