• Посилання скопійовано

Довідку про відсутність за межами України валютних цінностей та майна подавати не потрібно

Законодавством з питань митної справи не передбачено вимог щодо подання довідки про відсутність за межами України валютних цінностей та майна

Довідку про відсутність за межами України валютних цінностей та майна подавати не потрібно

Міндоходів зазначило, що у випадках, передбачених законом, на окремі товари встановлюються обмеження щодо їх переміщення через митний кордон України. Пропуск таких товарів через митний кордон України та їх митне оформлення здійснюються органами доходів і зборів на підставі отриманих з використанням засобів інформаційних технологій документів, які підтверджують дотримання зазначених обмежень, виданих державними органами, уповноваженими на здійснення відповідних контрольних функцій, іншими юридичними особами, уповноваженими на їх видачу, якщо подання таких документів органам доходів і зборів передбачено законами України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 р. №436 затверджено переліки товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України.

Вимог щодо подання митним органам для митного оформлення довідки про відсутність за межами України валютних цінностей та майна (зазначення відомостей про таку довідку у митній декларації) законодавством з питань державної митної справи не передбачено (Лист Міндоходів від 26.11.2013 р. №16098/6/99-99-22-03-01-15).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»