• Посилання скопійовано

Роз'яснено питання з митного контролю та оформлення товарів

Міндоходів нагадало про застосування дозвільних документів при здійсненні митного контролю і оформлення товарів

Роз'яснено питання з митного контролю та оформлення товарів

Міндоходів нагадало, що  Законом про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності встановлено зобов'язання виробників і постачальників, відповідно до яких виробник або його уповноважений представник в Україні повинні, зокрема, зберігати декларацію про відповідність та надавати її за запитом органів ринкового нагляду.

Водночас, у разі, якщо виробник не є резидентом України та відсутній його уповноважений представник в Україні, то постачальник зобов'язаний забезпечити органи ринкового нагляду за їх запитом необхідною інформацією стосовно продукції, у тому числі копією декларації про відповідність.

У цьому зв'язку, виробник - нерезидент України повинен скласти декларацію про відповідність, копію якої на запит органу ринкового нагляду має надати постачальник продукції у разі, якщо цей виробник не має свого уповноваженого представника на території  України.

Таким чином, якщо виробник продукції - нерезидент України не має свого уповноваженого представника в Україні, до митного оформлення надається декларація про відповідність, складена виробником - нерезидентом України (Лист Міндоходів від 18.02.2014 р. №4257/7/99-99-24-01-10-17).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»