• Посилання скопійовано

Податківці роз'яснили питання оформлення попередніх митних декларацій

Міндоходів розглянуло процедуру оформлення попередніх митних декларацій відповідно до розд. V Порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації

Податківці роз'яснили питання оформлення попередніх митних декларацій

Міндоходів у листі від 06.06.2014 р. №99-24/1.2-01-06/2755 розглянуло процедуру оформлення попередніх митних декларацій відповідно до розд. V Порядку виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиного адміністративного документа та повідомило.

При розробці розд. V "Особливості виконання митних формальностей за попередньою митною декларацією" Порядку були використані норми Митного кодексу, викладені в ст. 259, в основу якої закладено принцип прийняття рішення про випуск товарів відповідно до заявленого митного режиму за попередньою митною декларацією, яка містить всю необхідну для цього інформацію, без пред'явлення їх цьому митному органу після переміщення товарів через митний кордон України.

При цьому, таке рішення приймається митним органом, яким оформлена така попередня митна декларація, на основі результатів аналізу ризиків у строк не більше 4-х робочих годин з моменту пропуску цих товарів через митний кордон України.

Така процедура разом з нормою ст. 247 Митного кодексу щодо митного оформлення товарів в будь-якому митному органі створює найбільш комфортні умови для використання логістичних переваг при поставках товарів в рамках зовнішньоекономічних операцій.

Міндоходів також зазначило, що якщо нормативно-правовими актами з питань державної митної справи, що регулюють питання контролю митної вартості та коду товару за УКТЗЕД, передбачена можливість випуску товарів за попередніми рішеннями, положення Порядку цьому не перешкоджають.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»