• Посилання скопійовано

Бізнесу пропонують створити рівні умови у сфері енергозбереження

Мінекономрозвитку пропонує створити рівні умови для здійснення підприємницької діяльності у сфері ввезення на митну територію України та застосування енергозберігаючих матеріалів

Бізнесу пропонують створити рівні умови у сфері енергозбереження

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує створити рівні умови для здійснення підприємницької діяльності у сфері  ввезення на митну територію України та застосування енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 р. № 444 “Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих” передбачено звільнення від ввізного мита й обкладання податком на додану вартість операцій із ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих виробів.

Скасування пільг із оподаткування й запровадження рівних умов здійснення підприємницької діяльності набуває особливої ваги за обставин обмежених бюджетних ресурсів, дестабілізації ситуації в базових промислових регіонах України, недостатніх можливостей для залучення фінансування.

З огляду на зазначене, Мінекономрозвитку розробило проект постанови Кабінету Міністрів України “Про визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих”, що дозволить усунути можливості зловживати розподілом права на пільговий імпорт енергоефективного обладнання.

Електронну версію проекту постанови розміщено на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України у розділі «Обговорення проектів документів». Зауваження та пропозиції приймаються протягом місяця.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»