• Посилання скопійовано

Законопроект про введення додаткового імпортного збору прийнято за основу

Законопроектом передбачається запровадити, тимчасово, строком на 12 місяців, починаючи з 1 січня 2015, додатковий імпортний збір як особливий вид мита у розумінні Митного кодексу України

Законопроект про введення додаткового імпортного збору прийнято за основу

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди про тарифи й торгівлю 1994 року.

Законопроектом передбачається запровадити, тимчасово, строком на 12 місяців, починаючи з 1 січня 2015, додатковий імпортний збір як особливого вид мита у розумінні Митного кодексу України.

Додатковий імпортний збір передбачається справляти з товарів, які ввозяться на митну територію України у митному режимі імпорту (тобто для вільного обігу на митній території України), незалежно від країни їх походження за ставками:

10 відсотків для товарів, що класифікуються у 1-24 товарних групах згідно із УКТЗЕД;

5 відсотків для товарів, що класифікуються у 25-97 товарних групах згідно із УКТЗЕД;

10 відсотків для товарів, що підлягають оподаткуванню ввізним митом відповідно до статті 374 Митного кодексу України.

Законопроектом пропонується, що додатковий імпортний збір не справлятиметься при ввезенні життєво необхідних товарів, а саме: природний газ, вугілля енергетичне, паливо для АЕС, нафта, нафтопродукти (бензин, дизпаливо), банкноти та банківські метали, гуманітарна допомога, товари, що звільняються від сплати ввізного мита відповідно до міждержавних домовленостей, крім вільної торгівлі (наприклад, товари, що ввозяться як технічна допомога, для забезпечення діяльності Чорнобильського Фонду "Укриття", у рамках співробітництва з НАТО, Глобальним фондом, тощо). Перелік життєво необхідних товарів пропонується визначити у цьому Законі.

Згідно із проектом, нарахування додаткового імпортного збору здійснюватиметься незалежно від нарахування інших податків і зборів, які справляються під час ввезення на митну територію України товарів.

Законопроект зареєстровано за №1562.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»