• Посилання скопійовано

ДФС забезпечує прозорість митного оформлення товарів

З 1 жовтня 2015 року ДФСУ на своєму веб-порталі буде оприлюднювати також інформацію про митницю, де оформлювався товар, країну його походження та відправлення, вид транспорту, яким товар прибув до України

ДФС забезпечує прозорість митного оформлення товарів

На виконання доручення Прем'єр-міністра України, наданого ДФС України, щодо забезпечення єдиного підходу та стандартів в розмитненні товарів на всій території України, Державною фіскальною службою вже реалізовується перший етап проекту. 

З 1 жовтня 2015 року Державна фіскальна служба України на своєму веб-порталі, в доповнення до інформації про середньорозрахункову вартість товарів при імпорті в Україну, буде оприлюднювати також інформацію про митницю де оформлювався товар, країну його походження та відправлення, вид транспорту, яким зазначений товар прибув до України. Інформація буде оприлюднюватись за звітний місяць.

Окрім того, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 16 вересня зазначив, що Кабінет Міністрів України запроваджує єдиний підхід і єдину формули в розмитненні товарів. «Чи вони розмитнюються в Києві, чи у Львові, чи на Волині, - повинен бути єдиний підхід, який не дає можливості зловживати при розмитненні товарів і далі продовжувати корупцію, яка існує на митниці», - наголосив Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк також нагадав, що Уряд вніс пропозицію щодо запровадження експерименту на одній з митниць, «Парламент і Президент підтримали запровадження експерименту в чотирьох областях». Він полягає в тому, що доходи від митниці, які перевищують індикативні показники, «діляться наступним чином: 50% в місцевий бюджет, 50% у державний бюджет».

«Чим краще працює митниця, тим більше отримує і місцевий бюджет, і державний бюджет», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд затвердить індикативні показники, порядок формування цього порогу, скільки треба зібрати для того, щоб отримати перевищення, яке можна відправити на дороги, лікарні, вирішення соціальних і економічних проблем в кожній області.

«Сподіваюся, що Голова Державної фіскальної служби проведе всі розслідування щодо діяльності митниці протягом останніх трьох місяців. І після наших рішень щодо запровадження єдиного підходу у нас на кінець-то почне налагоджуватися порядок на митниці», - додав Арсеній Яценюк.

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»