• Посилання скопійовано

З 23 січня працює єдиний рахунок для зарахування митних платежів (у тестовому режимі)

З 23 січня починається тестовий період роботи Єдиного рахунку для зарахування митних платежів. До 17 лютого тестування проводитиметься виключно для Київської міської та обласної митниць, а з 18 лютого до 15 березня – на усіх митницях України

З 23 січня працює єдиний рахунок для зарахування митних платежів (у тестовому режимі)

Мінфін повідомляє, що з 16 березня до 15 квітня триватиме перехідний період запровадження «єдиного рахунку», коли сплачувати митні платежі можна буде як на старі, так і на нові рахунки.

Із 16 квітня 2019 року «єдиний рахунок» буде використовуватися усіма підприємствами в обов’язковому порядку.

Зараз кожна митниця має власний єдиний рахунок для зарахування митних платежів, тому підприємець, який здійснює митне оформлення у різних митницях, має перераховувати митні платежі на кілька окремих рахунків.

«Єдиний рахунок» спростить цю процедуру, адже підприємства зможуть перераховувати кошти авансових платежів на один рахунок ДФС, подавати митні декларації будь-якій митниці та сплачувати митні платежі з єдиного авансового рахунку.

«Запровадження Єдиного рахунку для сплати митних платежів дозволить суттєво скоротити час на проходження митного оформлення, чітко регламентує процедуру перерахування до держбюджету платежів, що вносять під час митного контролю, а також сприятиме веденню бізнесу в Україні», – сказав заступник Міністра фінансів Сергій Верланов.

Рішення про запровадження єдиного рахунку для зарахування митних платежів було прийняте у 2017 році і затверджене наказом Мінфіну від 01.11.2017 р. №898 «Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення».

***

Читайте також: Єдиний рахунок для сплати мита: пілотний проект від ДФС

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»