• Посилання скопійовано

Україна збільшила експорт сільгосппродукції на 14,3%

Україна збільшила експорт сільгосппродукції та продукції харчової промисловості на 14,3% – у січні 2020 року на зовнішні ринки поставили продукції АПК та харчової промисловості на суму 2 млрд доларів

Україна збільшила експорт сільгосппродукції на 14,3%

Милованов на своїй сторінці у facebook розповів що наш експорт в агро зростає.

Україна збільшила експорт сільськогосподарської продукції та продукції харчової промисловості на 14,3%.

В січні 2020 року на зовнішні ринки було поставлено продукції АПК та харчової промисловості на суму $2 млрд, що на 14,3% більше, ніж за січень 2019 року.

Із загального експорту товарів України частка продукції АПК та харчової промисловості становить 47,7%.

Основною часткою аграрного експорту є зернові культури та жири та олії; готові харчові жири; воски (48% і 22,9% від обсягу експорту продукції АПК та харчової промисловості відповідно).

Лідером з країн, які найбільше імпортували українські зернові культури за звітний період був Єгипет (44,4% від обсягу експорту пшениці, 15% від обсягу експорту кукурудзи).

Соняшникову олію найбільше імпортували Індія (25,1% від загального обсягу експорту олії), Нідерланди (13,9%), Китай (13,9% відповідно).

На цей та наступні 3 роки за напрямком «підтримка та просування експорту» ми запланували виділити 455 млн грн. Це те, що ми робимо аби підтримати експортерів та підвищити наш експортний потенціал. А ще наша переговорна позиція по експорту завжди проактивна – разом із торгпредом Тарасом Качкою ми продовжуємо відкривати нові ринки та створювати можливості для українського бізнесу.

Більше про те, як ми плануємо підтримувати українських підприємців у 2020 та наступні 3 роки, розкажу завтра на прес-конференції.

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»