• Посилання скопійовано

Електронні інвойси: новий експеримент від Мінцифри

Україна разом із Польщею пілотуватиме використання електронних інвойсів за допомогою рішення eDelivery

Електронні інвойси: новий експеримент від Мінцифри

Міністерство цифрової трансформації України повідомляє, що Україна разом із Республікою Польща пілотуватиме використання електронних інвойсів за допомогою рішення eDelivery. Пілот реалізується в рамках проекту EU4Digital за підтримки Державної Митної служби України та Міністерства цифрової трансформації України.

В Європейському Союзі використання електронних інвойсів дозволяє сторонам обмінюватися цифровими  даними замість паперових рахунків-фактури документів. Це надає значні переваги з точки зору економії коштів, впливу на навколишнє середовище та зменшення адміністративного тягаря. 

Пілот проводитиметься між українськими та польськими компаніями. В результаті будуть зібрані відгуки та рекомендації від компаній-учасниць для подальшого вдосконалення та впровадження eDelivery.

Ми шукаємо компанії, які використовують цифровий (машиночитний) формат документів, розуміють та використовують електронні рахунки (надсилають електронні інвойси за допомогою будь-яких платформ). 

Переваги участі компаній у пілотному проєкті: 

  • можливість безкоштовно  протестувати технічне рішення та отримати консультації щодо його подальшого застосування
  • нагода ознайомитись з європейськими стандартами електронного інвойсування та застосовувати їх на практиці 
  • нові знання щодо обміну електронними документами з країнами ЄС та Східного партнерства
  • просування власної компанії як інноваційної та цифрової в рамках та поза рамками проєкту EU4Digital.

Спільна юридична та технологічна бази дозволить бізнесам обох країни значно спростити експортні/імпортні операції поставки продукції та прискорити проходження кордону.

Щоб долучитись до пілоту, потрібно заповнити форму за посиланням.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»